Bästa utrustningen till hockeylaget

Ishockey är en sport som kan utövas av nästan alla. Gamla och unga, män och kvinnor, och folk från hela världen kan spela tillsammans i ett lag. Men det krävs naturligtvis bra utrustning.

Ishockey är en materialsport. Den som vill börja spela behöver flera saker, varav de viktigaste är följande:

  • Skridskor
  • Klubba
  • Hjälm med visir eller ansiktsskydd
  • Tandskydd

Mycket av utrustningen kan köpas begagnad. Om man funderar på att starta en förening, eller helt enkelt vill träna som målvakt, behöver man också minst en målbur. Ishockeymål, och alla tillbehör man kan tänka sig, finns att köpa på nordicsport.se.

Ishockey för allaIshockeyskridskor

Ishockey är en populär sport, både i Sverige och internationellt. En anledning till detta är kanske att alla kan spela. För att vara riktigt bra ska man vara bra på många saker, men även den som bara är bra på en eller två saker kan vara med, och finna sin plats i laget. Ett lag har ofta flera femmor, för offensivt och defensivt spel, och beroende på hur en match utvecklas kan spelare med olika färdigheter få göra entré på planen.

Detta är en viktig skillnad mellan ishockey och fotboll, där en match kan spelas utan några byten, och där en och samma spelare ska kunna hantera många olika situationer. Den senaste tiden har toppningen i fotbollslag för barn och ungdomar diskuterats flitigt. En av de som varit kritisk är Zlatan Ibrahimovic, som uttalat sig i Expressen.

Inom ishockeyn går man en annan väg. I Sollentuna bildade det lokala hockeylagets kanslist ett lag för barn, ungdomar och en och annan vuxen med funktionsvariation. Spelarna i laget har diagnoser som asperger, ADHD, Downs syndrom och autism. Ett annat exempel finns i Hässleholm. Laget Klinten består till stor del också av personer med funktionsvariationer. Men även av nyanlända från Syrien och Afghanistan, barn och vuxna, skriver ETC Malmö. Det de har gemensamt är att alla älskar ishockey.

De lag som nämnts nu är mixade, men när det gäller renodlade flick- och damlag återstår mycket att göra. I Dalarna finns få flicklag, och de har dessutom svårt att få träningstider, skriver P4.