Åk på skidsemester med familjen

På sin vintersemester åker svenskarna allra helst till länder såsom Österrike, Italien och Frankrike för lite skidåkning i de kända backarna som hittas här. Men för barnfamiljen kan dessa alper kännas något avancerade, så hur ska man då göra för att få till en lyckad skidsemester för hela familjen att njuta av? Det tipsar vi om.


I videon syns tv4as reporter nervöst försöka ge sig på ett skidhopp, och precis den nervositeten som journalisten känner brukar yngre skidåkare känna när de ska ge sig iväg ut i backarna. Även om de inte ska hoppa.

Ska du iväg på skidsemester med familjen? Köp dina skidkläder hos Pölder sport på http://polder.se/skidklader och boka resan. Men tänk till lite extra över vart någonstans du ska ta med familjen, platser som brantare backar på högre höjder gör ofta att de yngre barnen inte får en lika roliga upplevelse såsom de äldre. Till exempel skriver Aftonbladet om hur alperna i Österrike, Italien och Frankrike lockar de flesta som längtar efter en sportig semester med skidåkning – men inte de allra minsta barnen. Vill man göra skidresan lyckad för alla i familjen är det snarare Svenska Dagbladets tips man ska ta till sig.

Så gör du skidsemestern lyckad för alla i familjen

I Svenska Dagbladet skriver man en hel del olika tips på smarta sätt att göra så skidsemestern känns lyckad för hela familjeskaran. Vad man till exempel skriver är att man gärna ska sätta barnen i skidskola innan de får börja åka fritt, skidåkningen blir ju faktiskt mycket roligare då. Likaså tipsas om de svenska fjällen framför de utländska alperna, i alla fall när barnen är mellan 5 och 10 år. När barnen blir lite mera säkra i sin åkning kan alperna vara ett alternativ, men låt dem först få lära sig på hemmaplan för en riktigt bra skidåkning för alla i familjen!